Melinos avokadų-čili pyragas

Autorius: | Komentarai Laukiame jūsų komentarų! »
Temos: kavinė

Melina-ir-DetlefŠį kartą tango virtuvėje –
milongueros
iš Vokietijos
Melina ir Detlef!

Melina pristato savo mėgstamiausią patiekalą:

avokadų-čili pyragą

Jums reikės:

150 g miltų
1 šaukštelio paprikos miltelių
druskos
100 g sviesto
1 trynio
trupučio šalto vandens
pomidorų-čili padažo (žr. žemiau)
2-3 prinokusių avokadų
vienos citrinos sulčių
1 indelio grietinės
petražolių papuošimui

Sumaišyti miltus, paprikos miltelius ir druską. Įminkyti sviestą, kad tešla taptų trupininga. Įminkyti trynį ir įpilti tiek šalto vandens, kad susidarytų kieta tešla. Tešlą įspausti į maždaug 22 cm kepimo formą (nekočiokite jos, nes ji sutrupės) ir kepti labai karštoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Kad tešla neišsigaubtų, tešlą galima uždengti folija ir ant jos suberti džiovintas pupeles, kurias vėliau išimsite.

Kol šyla orkaitė ir kepa pyrago pagrindas, pasigaminkite padažą.

Pomidorų – čili padažas:

2 šaukštelių čili miltelių
arba 3-4 šviežių čili ankščių
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 česnako skiltelių
4 šaukštų pomidorų pastos
raudonėlio
paprikos miltelių
druskos
trupučio cukraus
100 ml raudono vyno
aliejaus kepimui

Aliejuje pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnako skilteles. Įdėkite smulkintas čili. Troškinkite, kol suminkštės svogūnai. Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius, supilkite vyną. Troškinkite, kol padažas sutirštės.

Išimkite iš orkaitės pyragą ir padenkite padažu jo pagrindą. Ant viršaus dėkite nuluptas ir juostelėmis supjaustytas avokadas, viską užpilkite grietine, sumaišyta su citrinos sultimis. Dar kartą pašaukite į orkaitę 10-15 minučių. Papuoškite petražolėmis. Štai ir viskas!

avokadas

Jums galėtų būti įdomu taip pat:

  • Giedrės kokteilis Nuolatinė tango pamokų lankytoja GIEDRĖ pristato alkoholinį kokteilį "Que noche negra"(išvertus - "T...
  • Salotos “Tango pas Dalią” Tai buvo vienas iš tų vakarų, kai susitikimus namuose vadindavome "milonga". Gal šokėjų ir mažoka -...
  • Tango balso salotos Šios salotos gimė spontaniškai, beruošiant antrąjį Tango Balso numerį. …Koketišką marinuotų grybukų...